top of page
  • Decraene Containerverhuur

Decraene Containerverhuur draagt zijn steentje bij aan een duurzame, circulaire economie

Reuse, recycle


Grondstoffen zijn niet onuitputtelijk en als we onze huidige welvaart willen behouden, dan moeten we bedachtzaam omgaan met de grondstoffen die reeds in omloop zijn. Een belangrijke vuistregel hierbij is: " hergebruik of recycleer". Ook Decraene Containerverhuur speelt in dit verhaal een belangrijke rol want de volle containers die bij ons aankomen, worden steeds volgens dit principe voorgesorteerd.


We gaan in eerste instantie de verschillende materialen ter plaatse heel nauwgezet sorteren. Daarop vertrekken de afzonderlijke afvalfracties naar onze verschillende partners. Dit zijn elk op hun beurt gespecialiseerde afvalverwerkingsbedrijven die het afval op een correcte manier behandelen, zodat het snel weer inzetbaar is. De uiteindelijke bedoeling is namelijk het maximaal recycleren van grondstoffen.

Decraene Containerverhuur

Zo wordt het houtafval; paletten of afbraakhout gereinigd, omgezet tot houtchips en uiteindelijk verwerkt voor diverse toepassingen zoals het maken van houtspaanders of als energiedrager in de brandstof.


Het steenafval wordt verwerkt tot steenpuin dat een perfecte waterdoorlaatbare stabilisator is voor de aanleg van opritten, verhardingen en zelfs voor de aanleg van wegen. Dit alles volgens de volgens de COPRO-normen.


Bestelt u een container voor uw tuinafval? Ook deze grondstoffen worden steeds mooi gesorteerd. Takken, boomwortels en struikafval kunnen perfect worden vermalen in de hakselmachine. Dit hakselmateriaal wordt vaak gebruikt om borders mee te beschermen en te voeden, maar compostbedrijven gaan nog een stapje verder. Dankzij een nauwkeurig proces, waarbij het hakselmateriaal regelmatig wordt bevochtigd en belucht, bekomen zij een kwalitatieve compost. Deze wordt daarna in de trommelzeefmachine gedaan zodat alle afvalstoffen en anorganische materialen kunnen worden gescheiden om zo een zeer zuivere Vlaco-groencompost over te houden. Deze groencompost is ideaal voor de lokale landbouw, die zo minder afhankelijk wordt van synthetische fertilisatieproducten die moeten worden ingevoerd.


Het gemengd afval of restafval wordt via diverse sorteringsmethoden zowel manueel als via diverse machines gesorteerd. Het gemengd afval ondergaat diverse bewerkingen en sorteringen om op het eind diverse materialen zoals hout, ijzer, stenen over te houden die terug gerecycleerd worden en uiteindelijk maar een heel klein gedeelte restafval over te houden.


Wij streven ernaar om ons met partners te omringen die de recyclage volgens de regels van de kunst volgen en zo tezamen ons steentje bij te dragen voor het behoud van de natuur.


Wenst u een container te huren voor de inzameling van uw afval. Neem dan vandaag nog contact met Decraene Containerverhuur uit Harelbeke 056/71.26.84 info@containersdecraene.be.

33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page